Modems plaatsen voor groot energieverbruik

Als grootverbruiker kun je met een modem realtime inzicht in je energieverbruik krijgen. Daarnaast gebruikt de netbeheerder de data uit de modems en slimme meters in woningen om een nationale database op te zetten. Zo krijgt de netbeheerder een beeld van de energiebehoefte in de nabije toekomst en kan hij het energieverbruik voorspellen en leveren. Dynniq installeert in opdracht van de netbeheerders de modems bij grootverbruikers.

Modems plaatsen op basis van een full-service mode

We installeren landelijk modems op basis van een full-service model. Dit betekent dat we schouwrondes houden, de (personeels)planning verzorgen, het klantcontact op ons nemen en klanttevredenheidsonderzoeken uitvoeren. Tot slot handelen we schademeldingen af. Om dit full-service model te realiseren leiden we zelf Field Engineers op.

Geautomatiseerd proces

We hebben het hele installatieproces van opdrachtgeving tot en met facturatie geautomatiseerd in een eigen planningsysteem. Hierin wordt onder andere de personeelsplanning opgesteld op basis van locatie en wordt na een geautomatiseerde controle direct vanuit het systeem gefactureerd. Door deze automatisering kunnen we dagelijks tientallen tot honderden installaties uitvoeren. 

We actualiseren asset management informatie door ontbrekende informatie in de klantgegevens aan te vullen. Geconstateerde afwijkingen worden in het systeem vastgelegd en met de opdrachtgever besproken. De opdrachtgever krijgt toegang tot het systeem en kan door middel van geüploade foto’s meekijken en meebeslissen over de oplossing. Daarnaast kan de opdrachtgever ten alle tijden de voortgang en klachtafhandeling inzien.

Comptabele metingen

Bij grootverbruik is een correcte afrekening van het verbruik belangrijk. Als de metingen niet nauwkeurig genoeg zijn, kan dit in het in het ergste geval een verschil van duizenden euro’s betekenen. Daarom is in de Nederlandse wetgeving vastgelegd dat een modem elke 6 jaar geijkt moet worden door middel van een comptabele meting. Met een speciaal meetprogramma wordt berekend hoe nauwkeurig de meter is. Indien nodig wordt de meter bijgesteld. Dynniq is bevoegd om deze metingen uit te voeren en indien nodig de meter bij te stellen. 

Wil je meer weten over onze werkwijze bij het installeren van modems of het uitvoeren van een comptabele meting? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.