“Er zijn nog grote stappen te zetten”

In een interview met InstallateursZaken.nl vertelt onze veiligheidskundige Harm van Heukelum hoe hij samen met zijn team het goede voorbeeld geeft voor veilig en gezond werken bij Dynniq.

Veilig en gezond werken lijkt vanzelfsprekend. En dat moet het ook zijn. Maar het is de vraag of de bedrijven en de vakmensen van de technische installatiebranche zich hier altijd bewust van zijn. Wat betekent veilig en gezond werken? Wat zijn de trends? Waar moeten we rekening mee houden? Veiligheidskundige Harm van Heukelum geeft zijn visie.

Nederland, Barendrecht, 06-03-2019
Harm van Heukelum, Dynniq

Harm van Heukelum staat midden in de praktijk van veilig en gezond werken. Als manager QHSE (dit staat voor Quality, Health, Safety & Environment) zetten hij en zijn team zich bij Dynniq Energy dagelijks in voor het bevorderen van de bewustwording en de praktische vertaling van veilig en gezond werken op de werkvloer.

Veilig en gezond werken vraagt om aandacht

”Het belang van veilig en gezond werken is eigenlijk heel logisch,” stelt Van Heukelum. “Als bedrijf wil je een mooi product op de markt zetten én winst maken. Voor beide ambities is veilig en gezond werken essentieel. Het zijn immers de vakmensen die de prestatie moeten leveren. Tegelijkertijd zijn de vakmensen gebaat bij een veilige werkplek om goed en met plezier te kunnen presteren. Het brede belang van veilig en gezond werken is dus vanzelfsprekend. De praktijk van veilig en gezond werken vraagt echter om continue aandacht.”

Toenemende kennisbehoefte

Van Heukelum ziet in de branche een groeiende kennisbehoefte op het gebied van veilig en gezond werken. Hierbij gaat het niet alleen over risico’s en wettelijke voorschriften, maar ook over de manier waarop de kennis over veilig en gezond werken op de werkvloer praktisch kan worden vormgegeven. “Veilig en gezond werken heeft betrekking op alle functies in de werkketen. Van de vakman en vakvrouw op de werkvloer tot de directeur. Kennis van veilig en gezond werken gaat dus iedereen in de branche aan!”

Lees verder op InstallateursZaken.nl

Lees hier hoe wij bij Dynniq een gezonde en veilige werkomgeving creëren voor onze mensen.